16 oktober 2014

Wetters gesprek met Jan Leyers - Arm & rijk

In de tv-serie “Arm & rijk” onderzocht Jan Leyers hoe arm en rijk wereldwijd omgaan met de groeiende ongelijkheid. In tachtig dagen reisde hij met een filmploeg de wereld rond. Acht wereldsteden, tien draaidagen per stad, op zoek naar groeiende kloof tussen de “haves and have-nots”. Voor deze lezing herbeleeft Jan Leyers zijn verrijkende reis.

Van de goorste favela in Brazilië tot een boerendorp in Peking, in elke wereldstad ontmoette hij mensen die aan weerszijden van de kloof staan. Hoe gaan zij met deze vaak schrijnende ongelijkheid om? Waarom komen zo weinig “have-nots” tegen de stuitende verschillen in opstand en kijken zoveel “haves” onverschillig de andere kant op? Maakt geld gelukkig en werkt rijkdom bevrijdend? Voelen we ons beter als de ander minder heeft? Of is het net andersom, en zorgt meer gelijkheid in een samenleving voor meer geluk?

Jan Leyers maakte voordien ook al de gesmaakte reportagereeksen “De schaduw van het kruis”, “De weg naar Mekka” en “De weg naar het avondland”.

Praktische info
  • Dinsdag 18 november 2014 om 20.00 uur
  • Organisatie: Bibliotheek Wetteren, GROS Wetteren & cc Nova
  • Locatie: cc Nova, Molenstraat 2b, Wetteren