4 november 2014

De bib gaat vreemd

Hoe ziet een bibliotheek er in pakweg Eritrea, Albanië of Cuba uit? We vroegen het aan 12 nieuwe Wetteraars. Sommigen wonen hier al een hele tijd, anderen verhuisden vrij recent. We tekenden bibliotheekverhalen op uit Albanië, Brazilië, China, Congo, Cuba, Eritrea, Georgië, Irak, Tunesië, Turkije, Oezbekistan en Portugal.

Welke verschillen zijn er tussen de bibliotheek in hun land van herkomst en hier? Welk aanbod vind je er in de rekken? Kennen ze een levendige leescultuur? Wat missen ze in onze bib? Samen met hun verhalen over boeken en bibliotheken, krijgen we ook een beeld van het leven in de 12 landen.

De interviews met de 12 nieuwe Wetteraars lees je op de tentoonstelling De bib gaat vreemd in de bibliotheek van Wetteren van 19 november tot 10 december. Nadien krijgen de verhalen een vast onderkomen in het Sociaal Huis. Tegelijkertijd loopt in cc Nova een tentoonstelling met aquarellen van Moufadhel Adhoum. De tentoonstelling opent op 19 november vanaf 19.45 uur met een miniconcert van het Duo Moufadhel Adhoum.

Fragmenten van de interviews verschijnen in de november-editie van het gemeenteblad Kijk op Wetteren. Tijdens de tentoonstellingsperiode liggen er in de bibliotheek enkele gratis exemplaren van deze publicatie.

Van 19 november tot 10 december 2014
Gratis toegang
Bibliotheek Wetteren, Markt 27, 9230 Wetteren

Meer info: Bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be, www.bibliotheekwetteren.be.

Organisatie: Bibliotheek Wetteren, i.s.m. Integratiedienst Wetteren, Inburgering, cc Nova, dienst Communicatie Wetteren, GROS Wetteren, m.m.v. dienst Burgerzaken Wetteren