14 januari 2015

Lezing Carl Devos - Politiek in België


“Politiek mag je niet alleen aan politici overlaten. Daarvoor is het te belangrijk.” Politicoloog Carl Devos volgt de Belgische politiek al jaren op de voet. Weinigen slagen erin om politiek zo gevat, boeiend en begrijpelijk uit te leggen. Een laagdrempelige uiteenzetting voor iedereen die de actuele Belgische politiek volgt en wil snappen.


25 mei 2014 ging de geschiedenis in als “de moeder aller verkiezingen”. We trokken die dag naar de stembus voor het regionale, het federale en het Europese niveau. Werden we op 26 mei 2014 wakker in een ander Vlaanderen, een ander België, een ander Europa? Politicoloog Carl Devos geeft een stand van zaken.


Carl Devos (1970) werkt al twintig jaar aan de Universiteit Gent en is daar hoogleraar politieke wetenschappen, gespecialiseerd in de nationale politiek. Hij beschikt niet alleen over een vlotte pen (hij is bv. politiek columnist voor De Morgen), maar is vooral een boeiende spreker. Weinigen slagen erin om politiek zo gevat, boeiend en begrijpelijk uit te leggen. Hoe zit de Belgische staat in elkaar? Waarvoor staan links en rechts en hoe vertalen onze politieke partijen die idealen in de praktijk?

Een laagdrempelige en onmisbare uiteenzetting voor iedereen die de actuele Belgische politiek volgt en wil snappen.

Praktische info:

  • Organisatie: bibliotheek i.s.m. cc Nova
  • Dinsdag 17 februari '15 om 20 uur
  • Locatie: cc Nova, Molenstraat 2b, Wetteren
  • Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2.50 euro (vrijetijdspas)
  • Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten