5 januari 2015

Lezingen Carl Devos, Nic Balthazar & Kris Smet

Na de verkiezingen van 25 mei herleefde het politieke debat in alle hevigheid. Voor of tegen de aangekondigde besparingen, zin of onzin van stakingen,… De bibliotheek van Wetteren focust de komende maanden met drie lezingen op de politieke actualiteit.

Politicoloog Carl Devos volgt de Belgische politiek al jaren op de voet. Weinigen slagen erin om politiek zo gevat, boeiend en begrijpelijk uit te leggen. Hij geeft op dinsdag 17 februari een laagdrempelige uiteenzetting voor iedereen die de actuele Belgische politiek volgt en wil snappen.

Meer en heviger neerslag, stormen en overstromingen of juist vaker droge periodes,… De klimaatverandering is duidelijk ingezet. Toch staat de klimaatcrisis niet bovenaan de politieke (en onze) agenda. Met een hoop filmpjes legt Nic Balthazar op woensdag 25 maart uit waarom we ons zorgen moeten maken, maar vooral hoe we de klimaatverandering kunnen veranderen.

In het verlengde van haar baanbrekende VRT-reportages belicht Kris Smet opnieuw een gevoelig thema. Een op vijf volwassen vrouwen in ons land is het slachtoffer van huiselijk geweld. Erover praten is vaak nog een taboe. Kris Smet tekende talloze gruwelijke verhalen op. Ze houdt op 21 april een aangrijpend pleidooi om het probleem aan te pakken.

Praktische info:
  • Reserveren: bibliotheek Wetteren (Markt 27), 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be
  • Prijs: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2,50 euro (vrijetijdspas)