12 januari 2015

Workshops werken met tablet

Zowat maandelijks organiseert de bib een korte workshop waarin je stap voor stap beter leert werken met je tablet of smartphone. Elke workshop focust op een ander onderwerp. Na een korte klassikale inleiding ga je zelf aan de slag met je tablet of smartphone. Wil het toch niet vlotten? Dan vraag je de begeleider of de andere deelnemers om raad.
  • Skypen met je tablet
donderdag 5 februari van 14 tot 16 en van 19 tot 21 uur

Vrienden of familie bellen in het buitenland? Je doet het gratis (of voordelig) via Skype. Terwijl je telefoneert, zie je elkaar bovendien via de camera van je tablet. De workshop toont hoe je het gratis programma downloadt en installeert. Uiteraard proberen we het Skypen ook uit.

• Bestanden in de “cloud”: Google Drive
donderdag 26 maart van 14 tot 16.30 uur en van 19 tot 21.30 uur

Muziek, teksten of een presentatie online delen? Heb je bestanden die te groot zijn voor een bijlage in een e-mail? Een back-up maken van je bestanden? Een cloud-dienst zoals Google Drive biedt dan een uitweg. Tijdens deze workshop leer je bestanden bewaren en uitwisselen tussen verschillende computers, smartphones en tablets.

• Leren werken met je smartphone (Android)
donderdag 2 april van 19 tot 21.30 uur

Met een smartphone kan je meer dan met een gewone gsm. Het ligt voor de hand dat je ermee kan bellen, een sms versturen en je agenda bijhouden,. Maar hoe werkt de camera? Welke apps kan je installeren en hoe? Op welk manier kan je je e-mails lezen? Een handige workshop voor wie net een smartphone heeft.

• Fotograferen met tablet of smartphone
donderdag 21 mei van 14 tot 16.30 uur en van 19 tot 21.30 uur

Op zoek naar eenvoudige en gratis apps om foto’s te bewerken? In deze workshop corrigeren we onder- en overbelichte foto's, voegen teksten toe en verwijderen rode ogen. We combineren fotofilters om van je foto’s kunstwerkjes te maken.

Praktische info:

Breng bij voorkeur je eigen tablet of smartphone mee.

Prijs per workshop: 4 euro / 2 euro (vrijetijdspas)

In bibliotheek Wetteren, Markt 27, 9230 Wetteren

Inschrijven: bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be