18 maart 2015

Kobe de lachmicrobe besmet Jeugdboekenweek

Het thema van de Jeugdboekenweek (14 tot 29 maart) is dit jaar humor. De bibliotheek laat zich twee weken lang van haar grappigste kant zien en daagt kinderen uit om zelf ook humoristisch uit de hoek te komen.

Tijdens de Jeugdboekenweek verwacht de bibliotheek de uitbraak van een aanstekelijke microbe. Kobe de lachmicrobe is besmettelijk, maar niet gevaarlijk. Integendeel, want lachen is gezond. Door knotsgekke uitdagingen aan te gaan, verspreiden kinderen Kobe verder over Wetteren.

Centraal in het uitdagingenspel staat een fotowedstrijd met actrice Maaike Cafmeyer. Zij daagt iedereen uit om een originele foto te maken met een grappig boek. De gekste inzending wint voor zijn bibliotheek een voorleesmoment met Maaike. Een foto maken kan overal (op school, in het zwembad,…), maar ook in de bib. Heb je hulp nodig? Op woensdag 18 en 25 maart (van 14 tot 16 uur) maakt de bib een foto van jou in de hoofdbibliotheek, Overbeke en Massemen.

Zoek je nog een ludieke actie om de lachmicrobe in Wetteren te verspreiden? Hang dan een Kobe-kleurplaat voor je raam. Of doe mee aan de gratis Kobe-zoektocht in de bib.

Op vrijdag 20 maart (toevallig ook de “internationale dag van de blijdschap”) lezen de Parodivas hun grappigste boeken voor aan kinderen van 3 tot 6 jaar. Voor de sessies om 18.30 en 19.10 uur zijn er nog plaatsen. Reserveer dus snel.

Om er zeker van te zijn dat ook Massemen met de grappige microbe besmet raakt, brengt de bib je op de Buitenspeeldag (op woensdag 1 april!) aan het lachen met een pret-estafette. Je vindt er ook het grootste springkasteel van Belgiƫ en een reeks zotte sporten en spelletjes. Op 1 april geen televisie of computer, maar buitenspelen van 13 tot 17 uur op het dorpsplein van Massemen.

Op de speciale Kobe-website van de bib volg je welke plekken in Wetteren al besmet zijn met de lachmicrobe.

Meer info:
Bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be