23 maart 2015

Lezing Kris Smet - Liefde met alle geweld

In het verlengde van haar baanbrekende VRT-reportages belicht Kris Smet opnieuw een gevoelig thema. Een op vijf volwassen vrouwen in ons land is het slachtoffer van huiselijk geweld. Erover praten is vaak nog een taboe. Kris Smet tekende talloze gruwelijke verhalen op. Een aangrijpend en scherp pleidooi om het probleem krachtig aan te pakken.

Gewezen VRT-journaliste Kris Smet heeft zich altijd ingezet voor vrouwenrechten. Onlangs stelde ze haar boek “Liefde met alle geweld” voor, over agressie tegen vrouwen in huiselijke kring. Ze schreef het boek naar aanleiding van de blijvend hoge cijfers van familiaal geweld. In ons land is één op vijf volwassen vrouwen het slachtoffer van partnergeweld.

Erover praten is vaak nog een taboe. Kris Smet geeft talloze vrouwelijke slachtoffers van familiaal geweld een stem. Ze sprak ook met professionele hulpverleners, zoals psychiaters en verantwoordelijken van vluchthuizen, over hun ervaringen met slachtoffers en geweldplegers. De inspanningen die geleverd worden om de slachtoffers te helpen, zijn vaak onvoldoende en niet doeltreffend. Of om een hulpverlener te citeren: “We dweilen altijd met de kraan open en krijgen almaar betere dweilen en meer emmers”.

Een aangrijpend en scherp pleidooi om het probleem krachtig aan te pakken.

Praktische info:
  • Organisatie: bibliotheek Wetteren i.s.m. Okra Wetteren
  • Dinsdag 21 april '15 om 20.00 uur
  • Locatie: bibliotheek (eerste verdieping), Markt 27, Wetteren
  • Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2.50 euro (vrijetijdspas)
  • Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be