5 maart 2015

Tentoonstelling circus van A tot Z

Van 4 tot 28 maart houdt de reizende tentoonstelling Circus van A tot Z halt in de bibliotheek van Wetteren. Met kleurrijke circusaffiches, verhalen en foto’s brengt het Gentse Huis van Alijn het Belgische circusverleden in beeld. De tentoonstelling toont de fascinerende wereld van acrobaten, clowns, dresseurs, jongleurs en magiërs, voor en achter de schermen van de circustent.

Het Gentse Huis van Alijn heeft een uitgebreide erfgoedcollectie over het Belgische circusverleden. Met kleurrijke circusaffiches, verhalen en foto’s brengt het museum op tien panelen het spannende en fascinerende circusbestaan in beeld. De tentoonstelling belicht de meest diverse aspecten, voor en achter de schermen van de circustent. Zo krijg je als toeschouwer een inkijk in de wereld van acrobaten, clowns, dresseurs, jongleurs en magiërs, de circusdisciplines bij uitstek.

Net zoals circusfamilies in de 20ste eeuw in België van dorp naar dorp trokken, reist de tentoonstelling van het Huis van Alijn van bibliotheek naar bibliotheek.

Dit schooljaar koos basisschool Scheppers als thema circus. Een heel jaar lang laten de leerlingen zich van hun meest clowneske en acrobatische kant zien. In het verlengde van de tentoonstelling Circus van A tot Z tonen we in de bibliotheek enkele sfeerbeelden en resultaten van hun circusvlijt.

Circus van A tot Z is een samenwerking van Provincie Oost-Vlaanderen en Huis van Alijn. Je kan de tentoonstelling in Wetteren gratis bezoeken van 4 tot 28 maart tijdens de openingsuren van de bibliotheek.