25 juni 2015

Klinkende klankenzoektocht van Vlieg

Tijdens de zomervakantie nodigt Schatten van Vlieg families met jonge kinderen uit om overal in Vlaanderen op zoek te gaan naar verborgen schatkisten. De zoektocht brengt hen langs de opmerkelijkste plekjes in een cultuurhuis of gemeente.

Het thema van de zomerzoektocht is dit jaar geluid. Ook de bibliotheken van Wetteren en Massemen stellen de trommelvliezen van de jonge schattenjagers op de proef. Welke geluiden ontdek je in de bibliotheek? Wat is een “onomatopee” en wat doet het in een strip? Is stilte ook geluid? En wanneer wordt geluid muziek? Je komt in de bibliotheek ook meer te weten over geluidsgolven, toonhoogtes en zoemende beestjes.

Staan je oren op scherp? Ga dan tussen maandag 29 juni en zaterdag 29 augustus mee op klankavontuur in de bib van Wetteren en Massemen. Elke klank, elke trilling brengt je dichter bij de verborgen schatkist.

Praktische info:
In de bibliotheek van Wetteren en Massemen
Van maandag 29 juni tot zaterdag 29 augustus
Tijdens de openingsuren
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar (of met begeleiding vanaf 7 jaar)