16 juni 2015

Stijn Streuvels terug in de rekken

Vorig jaar heropende de volledig gerenoveerde villa van Stijn Streuvels, Het Lijsternest, haar deuren. Bezoekers kunnen er nu via een interactieve app met filmpjes en fotomateriaal een sprong terug naar de tijd van Streuvels maken.

Om het Streuvelshuis en ook zijn schrijversresidentie in de kijker te zetten, wordt deze zomer een wedstrijd in openbare bibliotheken georganiseerd.
Eerste prijs zijn 7 boeken, geschreven door schrijvers die al resideerden in Het Lijsternest.

Voor deze gelegenheid werden onze romans van Streuvels uit hun winterslaap in het magazijn gehaald en terug in de rekken geplaatst zodat ze makkelijk nieuwe (of oude) lezers kunnen vinden.

Ga, om deel te nemen aan de wedstrijd, in de bibliotheek op zoek naar de boeken van Stijn Streuvels en los de vraag die op de achterkant van het Streuvelsmasker te vinden is op.

Deelnemen kan tot 15 augustus 2015 door het juiste antwoord te mailen naar lijsternest@west-vlaanderen.be.