26 juni 2015

Zomers lezen in de Strandbib


Volgens de klimaatvoorspellingen verschuift de Belgische kust geleidelijk richting binnenland. De Kaaimannen wachten niet tot er een zeedijk in Wetteren gebouwd wordt. Van 11 tot 31 juli installeren ze met kilo’s aangevoerd zand en een lading strandattributen opnieuw een pop-upstrand aan de kaai.


Zand, strandstoelen en gekoelde drankjes… Alleen een portie strandlectuur ontbreekt dan nog. Tussen de strips en tijdschriften vind je vast iets om te lezen tijdens je strandbezoek. De formule is eenvoudig: je neemt wat je wil lezen en legt het nadien terug.

In de bibliotheek gaan families met kinderen deze zomer op zoek naar klanken, geluiden en de schatkist van Vlieg. Op woensdag 29 juli (15 tot 17 uur) kunnen de jonge strandgangers in de schaduw van de strandbib deelnemen aan een gratis muziekworkshop. Voor het fruit en de groenten verwerkt worden tot een frisse salade of cocktail, verbindt een lesgever van Artforum ze aan een computer en een MaKey MaKey. Speel piano op een banaan, verander een watermeloen in een bass-drum,… Samen met de kinderen bouwen ze aan een sappig groenten- en fruitorkest. Deze workshop is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten