21 augustus 2015

Wetterse gesprekken najaar '15

Televisie, internet, kranten … Wie de actualiteit wil volgen, hoeft niet veel moeite te doen om aan informatie te geraken. Het vormt net een uitdaging om uit die overdaad aan informatie en meningen de correcte gegevens te selecteren. De bibliotheek nodigt dit najaar drie experten uit die u op een bevlogen én bevattelijke manier wegwijs maken in onderwerpen die het voorbije jaar herhaaldelijk het nieuws haalden.

Marc De Vos / dinsdag 29 september om 20 uur / bibliotheek (Markt 27, eerste verdieping)

Hoe kunnen we de pensioenen redden, ook voor de jongere generaties? Prof. Marc De Vos geeft aan wat er de voorbije jaren wel en niet is gebeurd, wat binnenkort zal gebeuren en vooral wat volgens hem moet gebeuren om de pensioencrisis op te lossen.

Jessika Soors / dinsdag 24 november om 20 uur / bibliotheek (Markt 27, eerste verdieping)

Begin 2015 mocht Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, in Washington uitleggen hoe zijn stad omgaat met jongeren en radicalisering. We vroegen Jessika Soors, deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde, om voor ons de problematiek te analyseren. Wat houdt radicalisering in? Welke rol speelt de islam hierin? Welk antwoord kunnen we daar - ook lokaal - op bieden?

Fons Leroy / dinsdag 19 april om 20 uur / bibliotheek (Markt 27, eerste verdieping)

We leven gemiddeld steeds langer. Om de pensioenen betaalbaar te houden, lijkt langer doorwerken onvermijdelijk. Maar hoe zorg je ervoor dat een langere loopbaan voor iedereen haalbaar wordt? Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB én Wetteraar, geeft zijn ambitieuze kijk op de noodzakelijke hervorming van de arbeidsmarkt.

Kris Van Steenberge / dinsdag 20 oktober om 20 uur / Foyer cc Nova (Molenstraat 2b)

Eind oktober wordt de winnaar van de Debuutprijs 2015 bekendgemaakt. In afwachting nodigt de bibliotheek auteur Kris Van Steenberge uit. Hij won de prijs vorig jaar met zijn instant klassieker “Woesten”.

Het aantal zitplaatsen voor de lezingen is beperkt. Je reserveert dus best op voorhand in bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be.

De tickets kosten 5 euro en met korting 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26 jaar) of 2,50 euro (vrijetijdspas).

Meer lezingen, workshops en cursussen in Wetteren vindt u in een handige overzichtsbrochure die vanaf begin september beschikbaar is (o.a. in de bibliotheek).