16 september 2015

Lezing Marc De Vos - Is er nog een toekomst voor ons pensioen?

Het huidige pensioensysteem is onhoudbaar, daarover is iedereen het eens. Hoe we de pensioenen kunnen redden, ook voor de jongere generaties, daarover lopen de visies uiteen. Professor Marc De Vos geeft aan wat er wel en niet is gebeurd, wat zal gebeuren en wat moet gebeuren om de crisis op te lossen. Want de ambitie om het pensioenstelsel ook voor de toekomst veilig te stellen is geen utopie: het kán beter.

Marc De Vos schrijft, onderwijst, spreekt en debatteert over thema’s zoals de arbeidsmarkt, pensioenen, gezondheidszorg, vergrijzing en de welvaartsstaat. Hij is directeur van de denktank Itinera en doceert arbeidsrecht, Europees recht en inleiding tot de rechtsstaat aan de UGent, de VUB en als gastdocent aan buitenlandse universiteiten.

Praktische info:

Dinsdag 29 september om 20 uur
Organisatie: Bibliotheek Wetteren i.s.m. Seniorenraad Wetteren
Locatie: Bibliotheek Wetteren, Markt 27 (1ste verdieping), Wetteren
Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2,50 euro (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be, www.bibliotheekwetteren.be