9 oktober 2015

Auteurslezing Kris Van Steenberge - Woesten

Met de roman “Woesten” won Kris Van Steenberge in 2014 zowel een Bronzen Uil als de Debuutprijs. De pers omschreef zijn instant klassieker als hartverwarmend, meeslepend, goed opgebouwd en een epische vertelling met mooie karaktertekeningen. In deze auteurslezing licht Van Steenberge zijn schrijverschap en succesvolle debuut toe.

In 2013 debuteerde Kris Van Steenberge met zijn roman “Woesten”. Een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. Voor niemand ziet de toekomst er nog hetzelfde uit.

Met zijn eersteling won Kris Van Steenberge in 2014 zowel een Bronzen Uil als de Debuutprijs. De pers omschreef zijn instant klassieker als hartverwarmend, meeslepend, goed opgebouwd en een epische vertelling met mooie karaktertekeningen. Inmiddels is “Woesten” aan zijn tiende druk toe. Een Duitse en een Spaanse vertaling zijn op komst en de filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur.

In de auteurslezing schetst Kris Van Steenberge zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om de roman “Woesten” te maken en brengt hij enkele fragmenten uit het boek.

Praktische info:
dinsdag 20 oktober om 20 uur
Organisatie: Bibliotheek Wetteren i.s.m. Leeskring Davidsfonds en cc Nova
Foyer cc Nova (Molenstraat 2b)
Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2,50 euro (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be