14 oktober 2015

De Verborgen Parels van Kaatje Vermeire en Paul De Moor

Nog tot zondag 18 oktober kan je mee helpen bepalen welke Verborgen Parels vanaf begin november beschikbaar zullen zijn als e-boeken via een gratis en tijdelijke leesapp. Breng je stem uit via www.verborgenparels.be, thuis of in de bib. Wie in de bibliotheek stemt, krijgt in ruil een zakje met chocolade parels cadeau.

We zijn ook nog steeds benieuwd naar jouw persoonlijke Verborgen Parels. Twee bekende bezoekers van onze bibliotheek groeven in hun geheugen en diepten enkele vergeten literaire juweeltjes op.

Illustrator Kaatje Vermeire heeft goede herinneringen aan Shalimar De Clown van Salman Rushdie en Mr Gwyn van Alessandro Baricco.

Ook auteur Paul De Moor stipte enkele fijne, kleine en prachtige boekjes aan, waarvan volgende titels in onze bibliotheek beschikbaar zijn: De kolonel krijgt nooit post van Gabriel García Márquez, Komedie in mineur van Hans Keilson of  Mensen achter de dijk van Filip De Pillecyn.  Het nieuwe lijden van de jonge W. van Ulrich Plenzdorf, Het verzoek van Michèle Desbordes, Kinderjaren in Berlijn van Walter Benjamin staan niet in Wetteren op de planken, maar kan je wel opvragen uit een andere bibliotheek.