3 november 2015

Lezing Jessika Soors - Syrië en de Syriëgangers: internationaal conflict, lokale uitdaging

Radicalisering staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Maar wat houdt radicalisering precies in? Wat is het verband met het conflict in Syrië? Welke rol speelt de islam hierin? En welk antwoord kan hier - ook lokaal – op geboden worden? Jessika Soors, onderzoeker aan KU Leuven en deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde, doorgrondt de problematiek.

Jessika Soors studeerde Arabistiek en Islamkunde aan de KU Leuven. Sinds eind 2013 werkt ze als deradicaliseringsambtenaar in stad Vilvoorde, waar ze verantwoordelijk is voor het lokale beleid tegen radicalisering. Daarnaast is ze als onderzoekster verbonden aan de onderzoeksgroep History of the Fundamentals of Islam (KU Leuven).

Praktische info:
maandag 7 december om 20 uur (in plaats van dinsdag 24 november)
Bibliotheek Wetteren (Markt 27, eerste verdieping)
Organisatie: bibliotheek Wetteren i.s.m. Integratiedienst en Noord-Zuidwerking
Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2.50 euro (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be