6 januari 2016

Klim in je stamboom

In drie lessen leert Felix Waldack (Familiekunde Vlaanderen) je stap voor stap zoeken naar je voorouders. Hoe verzamel je gegevens uit hedendaagse bronnen? Hoe werk je met bronnen van vóór 1796? Wat moet je weten over kalenders, wapenschilden, familienamen,… In de vierde sessie verken je tot slot de gemeentelijke Archiefdienst.

Waar woonden je voorouders? Hoe verdienden ze de kost? In deze cursus duik je stap voor je stap je familiegeschiedenis in. Aan de hand van heel veel illustraties leer je eerst en vooral welke hedendaagse bronnen je kan aanboren, maar ook hoe je kritisch met de verhalen, anekdotes en het archief uit koekendozen moet omgaan. Je krijgt ook een overzicht van nuttige digitale bronnen.

Een tweede sessie neemt de bronnen van vóór 1796 onder de loep. Waar en hoe kan je oude bronnen raadplegen? Hoe beoordeel je archiefstukken op hun betrouwbaarheid? In een derde sessie hoor je meer over kalenders, wapenschilden, familienamen,…

Tot slot verken je in de laatste sessie de gemeentelijke Archiefdienst van Wetteren, je eerste stopplaats om zelf met je stamboom aan de slag te gaan.

Praktische info:

16 februari, 23 februari, 1 maart en 8 maart van 19 uur tot 21 uur

Prijs: 20 euro / 10 euro (vrijetijdspas)
Locatie: Bibliotheek Wetteren, Markt 27, Wetteren
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be