18 februari 2016

Jeugdboekenweek in de bib

Het thema van de Jeugdboekenweek (5 tot 20 maart) is dit jaar “Weg van de stad”. Waar woon jij? Waar wil je wonen? In de stad? Op het platteland? Ergens tussenin?

• Zoektocht in de sporen van Zotte Stien
De bibliotheek daagt kinderen uit om aandachtiger en anders naar hun vertrouwde leefomgeving te kijken. In de sporen van “Zotte Stien” gaan ze op pad. Deze volksfiguur trok lang geleden Wetteren rond om geld te verdienen met zijn orgeltje. Hij trekt er nu opnieuw op uit. Maar alles ziet er anders uit. Help jij Zotte Stien om zijn oude speelplekjes terug te vinden?

De zoektocht is gratis en richt zich tot kinderen vanaf 8 jaar. Je start en eindigt je zoektocht in de bibliotheek op de Markt. Voor sommige opdrachten kan je een smartphone of tablet gebruiken, maar het lukt ook perfect zonder. Je wandelt ongeveer 90 minuten. Reserveren hoeft niet.

• Van bib naar bed: Brigitte Minne leest voor
Schrijfster Brigitte Minne is helemaal weg van het platteland. Ze is dol op de natuur en op dieren. Brigitte woont in een huisje, middenin de velden en bossen. Daar schijft ze prentenboeken (en nog veel meer). Over twee kevers die een feestje bouwen. Over rode, gele, zwarte en witte kinderen op een speelplein. Over het eendje Rosalie dat overal liever is dan in dromenland.

Voor de Jeugdboekenweek leest Brigitte Minne op vrijdag 11 maart enkele verhalen voor in de bibliotheek. Deze activiteit is gratis en richt zich tot kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kan aansluiten bij een voorleesmoment om 17.50, 18.30 of 19.10 uur. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is verplicht en kan in de bibliotheek, op 09 369 26 78 of via bibliotheek@wetteren.be.

• Uitdagingenspel
Enkele bibliotheken staken de koppen bij elkaar om een uitdagingenspel uit te werken dat overal in Vlaanderen gespeeld kan worden. De website is momenteel nog in opbouw, maar binnenkort vind je op www.jeugdboekenweekindebib.be meer inspiratie om rond de jeugdboekenweek aan de slag te gaan.