15 maart 2016

De bib speelt buiten

Op woensdag 13 april zet de bib van 13 tot 17 uur de computerschermen uit. Waarom zou je binnen blijven als er op de Buitenspeeldag zoveel leuke dingen te beleven zijn? Dus: zet je televisie of computer uit, sla de boeken toe en haast je naar het speelterrein Diepenbroek.

© Wesley Poelman
Je kan er klimmen en klauteren op torenhoge muren. Spectaculaire skatemoves uitproberen. Snelheidsrecords breken op de longskate. Om ter hoogst springen op een springkasteel. Wroeten en bouwen in het zand. Je eigen vertelhoek of insectenhotel maken,… Wedden dat je met deze (en nog veel meer) leuke activiteiten je televisie of computer geen seconde mist?

Wil je meebouwen aan het insectenhotel? Breng dan materiaal mee zoals een houten bakje, drankkarton, petfles, stenen bloempot of conservenblik. Heb je riet, bamboe, framboos of vlierstengels in je tuin staan? Neem er dan zeker wat van mee.

Praktisch:

• Op het speelterrein Diepenbroek in de Olmenlaan
  • Woensdag 13 april van 13 tot 17 uur. Begeleid vertrek vanuit Habbekrats (in de Bookmolenstraat 6) om 13.30 uur.
  • Kom zoveel mogelijk met de fiets. Zo vermijd je parkeerproblemen én kan je het fietsparcours uittesten.
  • De Buitenspeeldag is gratis. Er is een vieruurtje voorzien. Reserveren is niet nodig.