15 maart 2016

Lezing Fons Leroy - Werk aan werk

De arbeidsmarkt staat voor enorme uitdagingen. We moeten met zijn allen meer en langer werken. Ook de diversiteit op de werkvloer moet omhoog. Maar hoe krijg je meer mensen aan het werk? En hoe zorg je voor leukere loopbanen, waardoor werknemers zich makkelijker verzoenen met een hogere pensioenleeftijd? Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB, geeft zijn vernieuwende en ambitieuze kijk.

Hoog tijd dat er werk gemaakt wordt van een nieuwe manier om het werk te organiseren. Dat vraagt een andere, actievere houding van werknemers en werkgevers. Welke rol spelen de vakbonden nog? Fons Leroy geeft zijn ambitieuze kijk op de noodzakelijke hervormingen en spaart daarbij de heilige huisjes niet.

Fons Leroy is gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Daarnaast geeft hij als docent, gastspreker en auteur zijn ongezouten mening over de sociale zekerheid, arbeidsrecht en werkloosheid zoals in “Work action heroes: over helden op de arbeidsmarkt" en “Werk aan werk”.

Praktische info:

Dinsdag 19 april om 20 uur
Organisatie: bibliotheek Wetteren
Locatie: bibliotheek (1ste verdieping), Markt 27, Wetteren
Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2,50 euro (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be