30 maart 2016

Wie gelooft nog in poëzie?

Op zondag 10 april is in het kader van het literaire festival 'Lezen in de Lente' Carl De Strycker te gast in De Corridor. Hij zal een lezing geven getiteld 'Leven in de gedichten. Wie gelooft nog in poëzie?' Aanvang om 11u. Deuren open vanaf half elf. Inkom: 5 euro. Wie er wil bij zijn, graag een mailtje naar johan@decorridor.be

Carl De Strycker (°1981) is directeur van het Gentse Poëziecentrum. In zijn voordracht stelt hij het poëziecentrum voor en gaat hij in op vragen zoals: Speelt poëzie vandaag nog een rol van betekenis? Hoe groot is de oplage van de gemiddelde poëziebundel? Waarom is poëzie zo moeilijk? Is de poëzie op sterven na dood? Waar vind ik poëzie? Dit alles gelardeerd met voorbeelden uit gedichten, filmpjes en geluidsfragmenten.

Carl De Strycker werkte aan de universiteiten van Wenen, Gent, Munster, Leuven en Brussel en schreef een proefschrift over de invloed van de Duitstalige dichter Paul Celan op de Nederlandstalige poëzie. Sinds midden 2012 is hij directeur van het Poëziecentrum vzw en hoofdredacteur van Poëziekrant.

De Corridor is gelegen aan de Olmenlaan 1, 9230 Wetteren. Opgelet: In de Olmenlaan is parkeerverbod. Parkeren kan gratis op de parking van de Carrefour/Market, Zuidlaan 115, Wetteren. Vandaar twee minuten stappen. Wie met de trein komt: ca. 7 minuten wandelen van het station van Wetteren naar de Corridor.