9 augustus 2016

Wetterse gesprekken najaar '16


Onder de noemer “Wetterse gesprekken” haakt bibliotheek Wetteren met een reeks lezingen in op de werking van de plaatselijke partners. Dit najaar laten we drie sprekers aan het woord over hun vakgebied. Op een bevlogen en toegankelijke manier drukken ze ons met de neus op de realiteit en beantwoorden onze meest prangende vragen.
  • Misdaadromans onder het mes
John Vervoort / zondag 23 oktober om 10.30 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

Met een reeks aperitiefgesprekken zoomen De Leesdijk-bibliotheken dit najaar in op spannende literatuur. John Vervoort, thrillerspecialist en recensent bij De Standaard, brengt de wereldwijde ontwikkeling van het misdaadgenre in kaart: de regionale expansie, de toegenomen literaire kwaliteit,… Met een spannende boekenlijst zet hij je ook aan het lezen.

  • Geef darmkanker geen kans
Dr. Luc Colemont / woensdag 23 november om 20 uur / cc Nova (Molenstraat 2b, Wetteren)

Jaarlijks komen er in Vlaanderen meer dan 5000 patiënten met darmkanker bij. Een verontrustend cijfer dat door screening en preventie sterk naar beneden kan. Bovendien verhoogt een vroege opsporing de kans op genezing met 90%. Maag- en darmspecialist dokter Luc Colemont beantwoordt alle vragen over de symptomen, risicofactoren, screening via iFOB-test en behandeling van darmkanker.

Deze lezing kadert in een ruimere darmkankerpreventiecampagne van het Sociaal Huis Wetteren.

  • Duurzaam ruimtegebruik 
Leo Van Broeck / dinsdag 6 december om 20 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

Vanaf september heeft Vlaanderen opnieuw een bouwmeester. Ingenieur-architect en urbanist Leo Van Broeck heeft een uitgesproken visie op ruimtelijke planning. Hij licht zijn ambitieuze plannen voor een zuiniger en doordachter ruimtegebruik toe. De gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) leidt het debat achteraf in goede banen.

Het aantal zitplaatsen voor de lezingen is beperkt. Je reserveert dus best op voorhand in bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be.

De tickets kosten 5 euro en met korting 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26 jaar) of 2,50 euro (vrijetijdspas). Bij het aperitiefgesprek met John Vervoort betalen leden van het Davidsfonds bij vertoon van hun Cultuurkaart 4 euro.  

Meer lezingen, workshops en cursussen in Wetteren vind je in een handige overzichtsbrochure die vanaf begin september beschikbaar is (o.a. in de bibliotheek).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten