7 september 2016

Moeilijke lezers, een infoavond voor ouders en leerkrachten van kinderen met dyslexie

Voor kinderen met leesmoeilijkheden, zoals bv. dyslexie, vormt lezen vaak een opgave. Hoe krijg je deze moeilijke lezers toch met plezier aan het lezen? Wat is dyslexie precies? Met welke hulpmiddelen verhoog je hun leescomfort? Waar kan je terecht voor advies? Saskia Boets (Luisterpunt) en Jan Rottier (Eureka ADIBib) maken je wegwijs in de mogelijkheden.

Wat is moeilijk lezen? Wat is dyslexie? | Het ABC van Luisterpunt
door Saskia Boets, communicatieverantwoordelijke Luisterpunt

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor kinderen en volwassenen met een leesbeperking. Wat is dyslexie precies? Met welke hulpmiddelen verhoog je het leescomfort? Wat is Daisy? Hoe werkt Luisterpunt voor kinderen en jongeren, scholen, bibliotheken, logopedisten...? Saskia Boets vertelt er je alles over.

Alles over ADIBoeken
door Jan Rottier, gedetacheerd leerkracht bij Eureka Die-’s-lekti-kus voor het project ADIBib

Eureka ADIBib is de aangepaste digitale bibliotheek voor leerlingen met een beperking in de schriftelijke communicatie. Jan Rottier vertelt hoe de ADIBoeken werken, wie ze
mag bestellen, welke programma’s je erbij kunt gebruiken.

Na deze infosessie maak je kennis met het vernieuwde Leespunt in de bibliotheek, dé plek voor alle kinderen met speciale leesnoden.

Praktische info:

Donderdag 6 oktober om 20 uur
De Poort (2de verdieping), Markt 27, 9230 Wetteren
Gratis, maar graag vooraf reserveren
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be