8 september 2016

Workshops werken met tablet en smartphone

Dit najaar kan je in de bib enkele workshops volgen om je tablet beter te leren gebruiken. Voor zowel beginners als gevorderden hebben wij cursussen georganiseerd. Benieuwd welke cursus voor jou geschikt is?

• Initiatie stamboomprogramma Aldfaer
dinsdag 27 september van 19 tot 21.30 uur
voor Windows-laptop
5.00 euro, 2.50 euro met Wetterse vrijetijdspas

Het gratis Windows-programma Aldfaer biedt je de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier alle informatie die je i.v.m. je stamboom bijeenzocht op te slaan. Ivan Burggraeve (Werkgroep Genealogie Melle) legt je tijdens deze demonstratie stap voor stap uit hoe je het programma opstart, hoe je informatie en foto’s toevoegt en hoe je rapporten maakt.

• Kennismaking met 3D-printen
zaterdag 8 oktober van 14 tot 16 uur
gratis
i.s.m. De Leesdijk

Wat is 3D-printen? Welke toestellen en materialen zijn er? Na een korte inleiding ga je zelf aan de slag. Je tekent een 3D-ontwerp met het programma TinkerCad en vervolgens print je de tekening op een van de demonstratieprinters.

• Aan de slag met je Android tablet (2 lessen)
woensdag 5 en 12 oktober van 9 tot 12 uur
10.00 euro, 5.00 euro met Wetterse vrijetijdspas

Deze workshop richt zich tot beginners. In twee lessen verken je de basismogelijkheden van je tablet: werken met het aanraakscherm, de meest gebruikte vingerbewegingen, … Je leert ook enkele eenvoudige apps installeren en gebruiken.

Je brengt bij voorkeur je eigen tablet mee. Geef zeker een seintje bij je inschrijving als je een toestel van de bib wil gebruiken.

• Aan de slag met je iPad (2 lessen)
woensdag 9 en 16 november van 9 tot 12 uur
10.00 euro, 5.00 euro met Wetterse vrijetijdspas

Deze workshop richt zich tot beginners. In twee lessen verken je de basismogelijkheden van je iPad: werken met het aanraakscherm, de meest gebruikte vingerbewegingen, … Je leert ook enkele eenvoudige apps installeren en gebruiken.

Je brengt bij voorkeur je eigen iPad mee. Geef zeker een seintje bij je inschrijving als je een toestel van de bib wil gebruiken.

• Aan de slag met je Android smartphone: mobiel onderweg zijn
dinsdag 11 oktober van 9 tot 11.30 uur
5.00 euro, 2.50 euro met Wetterse vrijetijdspas

Met een smartphone kan je meer dan met een gewone gsm. Hoe vind je mobiel snel de nodige informatie? Hoe verander je de instellingen van je toestel? Hoe installeer en rangschik je apps? Kortom: veel praktische tips om je smartphone optimaler te gebruiken.

• Bestanden in de “cloud”: uitwisselen van gegevens van smartphone, tablet, laptop,… via Google Drive
dinsdag 18 oktober van 19 tot 21.30 uur of dinsdag 25 oktober van 14 tot 16.30 uur
voor tablets en smartphones van Apple en Android
5.00 euro, 2.50 euro met Wetterse vrijetijdspas

Hoe kan je vlot foto’s, muziek, video’s, teksten,… of andere bestanden opslaan en nadien opnieuw openen op je laptop, tablet of smartphone? Met Google Drive heb je je bestanden altijd en overal binnen handbereik. Je leert ook hoe je info met anderen deelt.

• Muziek beluisteren via apps
dinsdag 8 november van 14 tot 16.30 uur of van 19 tot 21.30 uur
voor tablets en smartphones van Apple en Android
5.00 euro, 2.50 euro met Wetterse vrijetijdspas

Wat zijn de mogelijkheden om gratis muziek te beluisteren via je tablet of smartphone? In deze workshop verken je de basisprincipes van streaming en bekijk je het aanbod van de grote spelers zoals Spotify, Deezer of Apple Music, naast enkele gratis alternatieven.

• Whatsapp en Skype: bellen en berichtjes sturen via internet
woensdag 7 december van 14 tot 16.30 uur of van 19 tot 21.30 uur
voor smartphones van Apple, Android en Windows
5.00 euro, 2.50 euro met Wetterse vrijetijdspas

Gratis bellen en berichtjes sturen met je smartphone? In deze workshop verken je Whatsapp en Skype als eenvoudige alternatieven voor sms, gsm en e-mail. Je leert ook hoe je via Whatsapp foto’s en andere bestanden vlot uitwisselt.

Je kunt voor alle workshops inschrijven in de bibliotheek, Markt 27, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be

Opgelet: het aantal plaatsen voor alle workshops is beperkt.