17 november 2016

Lezing Leo Van Broeck - Duurzaam ruimtegebruik

Vanaf september heeft Vlaanderen opnieuw een bouwmeester. Ingenieur-architect en urbanist Leo Van Broeck heeft een uitgesproken visie op ruimtelijke planning. In De Morgen zei hij hierover: “Er zijn twee urgente uitdagingen: krimpen én grondfragmenten herschikken tot compacte gehelen nabij woonkernen. Steden en dorpen blijven, maar al het “gruis” ertussen moet op termijn weg.” Tijdens deze avond in de bib licht hij zijn ambitieuze plannen voor een zuiniger en doordachter ruimtegebruik toe.

De lezing wordt gevolgd door een panelgesprek. Hoe gaan we in de toekomst met onze ruimte om? Waar gaan we bouwen? Hoe gaan we bouwen? Wat gaan we bouwen? Wie gaat bouwen? Over deze vragen buigt zich het panel met naast Leo Van Broeck ook Filip Delange (architect project Wetteren aan de Schelde), Geert Haentjens (projectleider project Wetteren aan de Schelde), Paul Vermeulen (architect project Cordonnier) en Herman De Wulf (schepen van stadsontwikkeling). Xavier Buijs treedt op als moderator.

Praktische info:

Dinsdag 6 december om 20 uur
Bibliotheek Wetteren i.s.m. GECORO Wetteren
De Poort, Markt 27, Wetteren
Tickets: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2,50 (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be