8 november 2016

Van bib naar bed: met Gerda Dendooven

Van 19 tot 27 november is het opnieuw Voorleesweek, met stip de leukste week voor iedereen die van voorlezen houdt. En wie doet dat nu niet? In de bib keken we daar zelfs zo ongeduldig naar uit, dat we al een dagje vroeger starten. Op vrijdag 18 november krijgen de rode vertelzetel, de droomzachte kussens en de stemmige lampjes opnieuw een mooie plek in onze vertelhoek. Deze bijzondere Van bib naar bed verdiende een bijzondere verteller, en dus nodigen we illustrator Gerda Dendooven uit.

"O jee, kijk daar een voetje. En daar een handje. Met vingertjes. En nog een voetje. Man, dit is geen vis, dit is een mens. Wat zeg ik, dit is een kind. Een levend kind, met heel veel haar."

Gerda Dendooven illustreert niet alleen de verhalen van anderen, ze schrijft ook zelf. Zoals het kinderboek “Stella. Ster van de zee”, dat onlangs verscheen. Een wonderlijk verhaal over een drenkelingskindje dat wordt opgevist en opgevoed door een visser en zijn vrouw. Tijdens deze Van bib naar bed vertelt én tekent ze het verhaal.

Praktische info:

Vrijdag 18 november om 17.45, 18.30 en 19.15 uur.
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar.
In de bibliotheek, Markt 27, Wetteren.
De voorleessessie duurt ongeveer een halfuurtje.

Gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.
Reserveren in bibliotheek Wetteren: Markt 27, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be