5 januari 2017

Wetterse gesprekken voorjaar '17

De komende maanden nodigt de bibliotheek van Wetteren opnieuw enkele sprekers uit die in hun vakgebied gelden als een autoriteit. Onze lezingen sluiten ofwel sterk aan bij de actualiteit of liggen in het verlengde van een recent verschenen boek. Of een combinatie van beide.

• Steven Decraene: Het jaar van de verwarring
dinsdag 31 januari om 20 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

VRT-journalist Steven Decraene stond het voorbije jaar op de eerste rij tijdens enkele hevige brandhaarden. Terreuraanslagen brachten hem o.a. in Tunesië, Egypte, Turkije, Frankrijk en onze eigen hoofdstad. Voor de asielcrisis doorkruiste hij Midden-Europa. Met “Het jaar van de verwarring” blikt hij terug op zijn bewogen jaar als reporter tussen vluchtelingen en terreur.

• Jan Nolf: De kracht van rechtvaardigheid
donderdag 23 februari om 20 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

De afkoopwet, procedurefouten,… De Belgische justitie staat meer dan eens ter discussie. Na een 25 jaar lange loopbaan als vrederechter ging Jan Nolf uit onvrede vervroegd met pensioen. In zijn recente boek “De kracht van rechtvaardigheid” biedt hij een unieke - en kritische - inkijk in justitie, maar tegelijk geeft hij aan hoe het rechtvaardiger kan.

• Ish Ait Hamou
zondag 12 maart om 11 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

Ish Ait Hamou combineert zijn passie voor dans en choreografie met zijn liefde voor woorden. Van jongs af schrijft Ish verhalen. In 2014 debuteerde hij met het boek “Hard hart”. In 2015 schreef hij opnieuw twee bestsellers: “Cécile” en “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen”. Of je nu een verwoed lezer bent of net niet: Ish palmt zijn publiek steevast in met bevlogen verhalen.

• Patrick Mullie: Gezond eten, langer leven
dinsdag 28 maart om 20 uur / De Poort (Markt 27, Wetteren)

Uit de recente voedselconsumptiepeiling blijkt dat de Belg ongezonder eet dan tien jaar geleden. Worden we massaal misleid in de supermarkten? Zaaien voedselgoeroes en hippe vermageringsdiëten verwarring? Voedingsdeskundige Patrick Mullie (o.a. docent aan de VUB) schept klaarheid in alle misvattingen over (on)gezonde voeding.

Tickets reserveren voor deze lezingen kan in bibliotheek Wetteren, Markt 27, 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be. De ticketprijs bedraagt 5 euro (4 euro met een vriendenpas van cc Nova of -26 jaar / 2,50 euro met een vrijetijdspas).

In de vormingsbrochure voor het voorjaar van 2017 vindt u nog veel meer interessante lezingen, cursussen en workshops die in Wetteren georganiseerd worden. Deze gratis publicatie ligt vanaf maandag 9 januari o.a. in de bibliotheek.