9 januari 2017

Workshops werken met tablet en smartphone

Dit najaar kan je in de bib enkele workshops volgen om je tablet beter te leren gebruiken. Voor zowel beginners als gevorderden hebben wij cursussen georganiseerd. Benieuwd welke cursus voor jou geschikt is?

WORKSHOPS TABLET

• Aan de slag met je tablet of iPad

vrijdag 3 en 10 maart, van 14 tot 16.30 uur (Android)
woensdag 19 april en 26 april, van 9 tot 12 uur (iPad)

Deze workshop richt zich tot beginners. In twee lessen verken je de basismogelijkheden van je tablet: werken met het aanraakscherm, de meest gebruikte vingerbewegingen,… Je leert ook enkele eenvoudige apps installeren en gebruiken.

Prijs: 10 euro / 5 euro (vrijetijdspas)

WORKSHOPS TABLET & SMARTPHONE

• Werken met e-mail op tablet of smartphone

dinsdag 21 februari van 14 tot 16.30 uur of van 19 tot 21.30 uur

Wil je je e-mails altijd en overal kunnen lezen en beantwoorden op je smartphone of tablet? Welke mogelijkheden bieden de courante e-mailapps? Hoe verzend je bijlagen of voeg je een handtekening toe?

Opgelet: zorg dat je e-mail al werkt op je tablet of smartphone voor je naar de les komt.

Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be

• Bestanden overzetten van laptop naar tablet of smartphone

dinsdag 28 maart van 14 tot 16.30 uur of van 19 tot 21.30 uur

Wil je een foto doorsturen van je smartphone of tablet naar je laptop of naar een andere toestel? We overlopen apps en websites die dit mogelijk maken (Send Anywhere, WeTransfer, …). We zetten ook bestanden over via een geheugenkaart of USB-stick.

Je brengt je eigen laptop, smartphone of tablet mee naar de les.

WORKSHOPS SMARTPHONE

• Aan de slag met je smartphone (Android)

vrijdag 3 en 10 februari, van 14 tot 16.30 uur

Deze workshop richt zich tot beginners. In twee lessen verken je de basismogelijkheden van je smartphone: werken met het aanraakscherm, de instellingen van je toestel veranderen, enkele eenvoudige apps installeren en gebruiken en snel mobiel de nodige informatie vinden.

Prijs: 10 euro / 5 euro (vrijetijdspas)

• WhatsApp en Skype: bellen en berichtjes sturen via internet

dinsdag 25 april van 14 tot 16.30 uur of van 19 tot 21.30 uur

Gratis bellen en berichtjes sturen met je smartphone? In deze workshop verken je WhatsApp en Skype als eenvoudige alternatieven voor sms, gsm en e-mail. Je leert ook hoe je via WhatsApp foto’s en andere bestanden vlot uitwisselt.

Enkel voor smartphones van Apple, Android en Windows.

Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be