7 februari 2017

De kracht van rechtvaardigheid - Jan Nolf

De afkoopwet, procedurefouten,… De Belgische justitie staat meer dan eens ter discussie. Na een 25 jaar lange loopbaan als vrederechter ging Jan Nolf uit onvrede vervroegd met pensioen. In zijn recente boek “De kracht van rechtvaardigheid” biedt hij een unieke - en kritische - inkijk in justitie, maar tegelijk geeft hij aan hoe het rechtvaardiger kan.

Jan Nolf was 10 jaar advocaat in Brugge en 25 jaar vrederechter in Roeselare. In 2011 ging hij vervroegd met pensioen uit onvrede met de hervorming van het vredegerecht. Sindsdien laat hij van zich horen als columnist voor o.a. Knack, De Morgen en De Standaard. Zijn opiniestukken passeren nooit onopgemerkt. Wanneer Jan Nolf zijn pen opheft, schuift de macht ongemakkelijk over haar stoel.

Praktische info:

donderdag 23 februari om 20 uur

Organisatie: bibliotheek Wetteren
Locatie: De Poort, Markt 27, Wetteren
Prijs: 5 euro / 4 euro (vriendenpas cc Nova, -26) / 2.50 euro (vrijetijdspas)
Info & reserveren: 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be