7 maart 2017

De AppCaravan van Het Geluidshuis komt langs

Op zaterdag 25 maart komt Het Geluidshuis naar de bibliotheek met hun AppCaravan. Het Geluidshuis is een productiehuis dat leuke hoorspelen maakt. Ze schrijven verhalen, die ze opnemen met stemmen van de beste acteurs en vervolgens zélf uitgeven.

Hun reeksen Heerlijk Hoorspel en Kabouter Korsakov zijn bijzonder hip bij kinderen, maar misschien nog meer bij hun ouders, door de vele grappen en muzikale oorwormpjes. Alle hoorspelen staan op cd, welke dan weer verpakt zit in een prachtig geïllustreerd boek. Een Geluidshuis-hoorspel is een prima middel om saaie en lange autoritten op te leuken.

Omdat echter niet elke auto voorzien is van een cd-speler, heeft het Geluidshuis nu ook een eigen app. Hierin kan je fragmenten beluisteren van hun hoorspelen en kan je alle producties aankopen, beluisteren en downloaden op je smartphone en/of tablet. Bovendien voorzien ze bij elke nieuwe release sinds 2016 niet alleen een CD maar ook een gratis downloadcode bij de boeken.

De app was een instant succes maar leidde ook meteen tot een overvolle mailbox: hoe kunnen we onze eerder aangekochte hoorspelen óók in de app beluisteren? Niet, zou het makkelijkste antwoord zijn. Maar waarom makkelijk als het ook moeilijk kan :-) Daarom trekt Het Geluidshuis binnenkort op nationale tournée met hun AppCaravan langs 10 Vlaamse wereldsteden. Hier kan je bij hen terecht om je oude CD’s te laten registreren in ruil voor gratis downloadcodes.

Praktische info:

Zaterdag 25 maart
van 14u tot 16u
op het pleintje voor de bibliotheek