30 mei 2017

Ola!Peloezza 17

Ola!Peloezza is een bruisend doe-festival
voor kinderen van 4 tot 12 jaar en mama’s, papa’s, ooms, tantes, oma’s, opa’s, ... Het programma bestaat uit een waaier van leuke activiteiten die je naar hartenlust kan beleven.


Schrijf nu al met stip zaterdag 17 juni 2017 in je agenda!
Kom vanaf 14 uur naar de Warande en ga tot 18 uur helemaal Ola!Peloezza.

ACTIVITEITEN:

Monsters met honger | Studio Flamingo
Grr, ik ben een monster en ik heb honger. Veel honger! Met brik en flink wat ongerepte fantasie fabriceer je een beest met knorrende maag. Zijn favoriete hapje? Het diertje dat jij uit kurk tevoorschijn tovert en aan een touwtje vastmaakt.

Creatief met klei | Karwij
Met een eenvoudig bolletje klei kneed je in een handomdraai de knapste knutselwerken. Zoek je iets om je boetseersels in op te bergen? Geen nood, het pottendraaierswiel helpt je zo aan een handig opbergpotje.

De machtigste mobile ter wereld | De Tetterende Tiretten
Een stapel kleurrijke papiertjes, meer heb je niet nodig om je droommobile te knutselen. Een vouwtje links, een plooitje rechts, even omdraaien en daar verschijnt het ene figuurtje na het andere. Ook geschikt voor de allerkleinste, vouwgrage vingertjes.

Meccano Grande | Olapaloma
Met dit supergroot bouwpakket zet je de meest ingenieuze constructies in elkaar. Dus jong en oud, klaar om erin te vliegen met een stapel reuzegrote planken, bouten, moeren en wielen? Heb je alles stevig in elkaar gevezen? Dan is het tijd om de bouwsels te testen.

Zeeboenk | Theater FroeFroe (6 +)
om 14:30, 15:45 en 17:00 uur – duur: 30 min.
Een voorstelling voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Heb je zeebenen, welkom aan boord. Laat je zeemijlen ver meevoeren over woelige baren en word meegezogen in een duizelingwekkende maalstroom van vers verzonnen visserslatijn. Met livemuziek, schone installaties en publieke interactie !

PVC-instrument | Musica
Op deze leuke, grote klankinstallatie kan je samen met vriendjes, broers, zussen, ouders, muzikanten,... samen musiceren. De modules nodigen iedereen uit voor improvisatie en samenspel met onbekenden, groot en klein. Gebruik gerust heel je lichaam!

DRUK | Artforum
Maak je je graag druk op papier? Breng dan een bezoek aan onze minidrukkerij op wieltjes. Je vindt er papier, inkt, schorten, lettersets, drukpersen én heel veel inspiratie. Warme woorden of boze kreten, je kan ze kwijt op een affiche of postkaart.

Don Babylon - De Heimweemachine | Ciné Martiko
Deze nostalgische teletijdmachine is een oude kermiswagen waar je op ontdekkingsreis kunt gaan tussen nostalgische toestellen zoals film- en diaprojectors, cassetterecorders, radio’s, telefoons of je kan een gedicht schrijven op een oude typemachine. Kom mee luisteren en dansen op vinyl plaatjes.

Kapsalon en grimecaravan | Roodvonk
In het hippe kapsalon worden alle mogelijke haartypes in hoog tempo omgetoverd naar trendy, extravagante, kleurrijke, speelse en echt coole kapsels. Of zet je in de grimestoel en krijg een compleet andere snoet!

Yoga | Flonki (verschillende workshops)
Van aap tot zwaan, van kriebelende krab tot stille brug, van drijven op een wolkje tot een rustige massage: het kan allemaal tijdens deze proefles yoga.

Landschapsgordijn | Christophe De Coninck 
Maak mee een ‘gordijn’ in het landschap zoals de grote kunstenaar Christo! We gebruiken lange stroken stof en weven die tussen lantaarnpalen, bomen,... zodat we samen een kleurrijk weefsel maken.

Zoektocht | Natuurpunt
Ontdek plekjes die je nog niet kende over het hele domein en kom meer te weten over natuur en milieu, aan de hand van deze zoektocht op kindermaat. Kan je de zoektocht volbrengen, dan maak je kans op een prijs. Startpunt: partytent.

Lees- en knutseltentenkamp | Bib
Wil je even ontsnappen aan het creatieve gewoel? Kom dan naar het tentenkamp van de bib. Je kan er met een boekje wegdromen in een van de knusse leesplekjes of een kleurplaat van je favoriete boekenheld inkleuren.

De Gezinshapper | Gezinsbond 
Een happer is een spelletje dat iedereen kent. Een vierkant blad wordt zo geplooid dat er vier flapjes ontstaan. Je kan het open en dicht vouwen en als je een flapje open doet, vind je leuke opdrachten om samen te doen. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar en tieners van 10 tot 14 jaar.

Reuzenzeepbellen | Dr. Bubbels 
Zeepbellen hier en zeepbellen daar! Samen met dokter Bubbels tover je reuzenzeepbellen tevoorschijn in alle kleuren van de regenboog.

Guapa! Wonderland | Guapacreations
In het bos van Wonderland hangen parasolletjes aan de takken van de bomen. Elke parasol heeft zijn verhaaltje. Ondertussen houdt de Gekke Klokkenmaker van op zijn fiets een oogje in het zeil. Alice & de Rode Koningin kan je ook ontdekken in het verhalenbos.

Percussie | Kassoemaï (verschillende workshops)
We nemen je mee op een muzikale wereldreis met percussie en Afrikaanse dans. Kies een djembé, laat het ritme in je vingers kruipen en dan komt het swingend samenspel helemaal vanzelf.

Spelen met Wriemel
Poing poing poing... Springkastelen, voor groot en klein! Aan de Ytong-tafels kan je zagen, hameren, beitelen, spijkeren,... Of leef je uit bij de grote spelen. Heb je nog veel energie, waag je dan aan een kussengevecht. Chillen kan op de reuzekussens, ook voor de grote mensen.

Wetteren Zomert
De zomer is gestart. Pik je gratis strandbal op en krijg er een coole tatoeage bovenop! Benieuwd wat Wetteren nog zoal te bieden heeft deze zomer? Dat kom je hier te weten.

Tijdens Ola!Peloezza kan je kennismaken met het vrolijke groene mannetje: de Superwetteraar! Misschien ken je hem al, misschien ook niet. Deze Wetterse held houdt net als alle kinderen ontzettend veel van plezier maken, met aandacht voor íedereen. Samen met de Superwetteraar maken we van Ola!Peloezza een knotsgekke namiddag!

Je kan op Ola!Peloezza aan alle activiteiten gratis deelnemen.
Gewoon even de dag zelf jouw sticker afhalen aan het festivalonthaal en je bent klaar om erin te vliegen.
Bij slecht weer gaan de activiteiten door in de sporthal.

Met steun van: Provincie Oost-Vlaanderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten