26 oktober 2017

Voorleesweek

Op zaterdag 18 november gaat de voorleesweek van start en daar doet de bibliotheek natuurlijk aan mee!

Dit jaar staan de voorlezende vaders centraal. Ook in de bibliotheek gonst het van de verhalen: een workshop rond muziek en vertelplaten voor peuters en kleuters, voorlezende papa’s in de bib van Overbeke en Massemen, een tentoonstelling met prenten van Pieter Gaudesaboos en nog meer voorleesplezier.

Programma:
  • ZATERDAG 18/11/2017
Muzikale kamishibai
Kamishibai is een vorm van Japans verteltheater waarbij een verteller grote prenten in een houten minitheater schuift. De magie van het kleine theater spoort kinderen aan om actief op de tekeningen te reageren. Ideaal om de allerkleinsten te laten experimenteren met geluiden en muziek.

Duur: ca. 30 min.
Aantal deelnemers: 12 kinderen, maximum 1 actieve ouder per kind
Uren: 9.30 uur (18 maanden tot 2,5 jaar), 10.30 uur (2,5 tot 4 jaar = VOLZET)
Gratis, maar vooraf reserveren in de bibliotheek (bibliotheek@wetteren.be, 09/369 26 78)
  • WOENSDAG 22/11/2017
Vaders lezen voor
In de bibliotheek van Overbeke en Massemen is het aan de papa's om voor te lezen. Zij nemen je mee op sleeptouw doorheen enkele verhalen.

Van 16 tot 17 uur
Voor kinderen van 4 tot 8 jaar
  • VRIJDAG 24/11/2017
Van bib naar bed
Op vrijdag 24 november vormen de rode vertelzetel, de droomzachte kussens en de stemmige lampjes opnieuw het decor voor een leuke 'Van bib naar bed'. Een knusse vertelhoek, enkele leuke verhaaltjes en je liefste knuffel in de buurt. Meer heb je niet nodig om nadien zalig te dromen, toch?

Om 17.50 en 18.30 uu
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar