18 juni 2018

De bib vernieuwt

De bibliotheek aan de Markt wordt vernieuwd. Dat is na 20 jaar echt welkom! Om te kunnen verbouwen verhuist de bib in augustus tijdelijk naar de vroegere gebouwen van de belastingdienst aan de Gentsesteenweg, op 1 kilometer afstand van Markt. Tijdens de verhuis zal de bib even gesloten zijn van 6 augustus tot 30 augustus. 


De opfrisbeurt bestaat uit nieuw tapijt, een laagje verf, vernieuwde elektriciteit, een leeshoek met zicht op de tuin, aparte ruimtes voor lezingen of lessenreeksen en akoestische isolatie. Alle geplande werken staan in het teken van het comfort van de bezoekers.

Tijdens de werken blijft de bib bereikbaar op een tijdelijke locatie op 1 km afstand: de vroegere gebouwen van de belastingdienst, aan de Gentsesteenweg (naast Colruyt en tegenover Aldi). Vlot bereikbaar te voet, met de fiets, openbaar vervoer of de auto. De gebouwen zijn ruim en rolstoeltoegankelijk. Van 6 augustus tot 30 augustus gaat de bib even dicht om deze locatiewissel te kunnen voorbereiden. Haal dus tijdig je vakantieboeken! Vanaf september tot eind december kan je op de tijdelijke locatie terecht. Half januari 2019 opent de vernieuwde bib op de Markt zijn deuren.

De filialen in Overbeke en Massemen blijven tijdens deze periode open tijdens de normale openingsuren. De lokalen boven de bib, in De Poort, blijven tijdens de werken normaal te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten