11 juni 2018

Wetteren, Hometown explorations

Leen Degeldere,afdeling fotokunst van de acadamie, strijkt neer in de bibliotheek met haar afstudeerproject Wetteren, Hometown explorations. De tentoonstelling toont beelden van het leven in onze gemeente. Benieuwd naar de foto's? Kom een kijkje nemen in de bib.
 

WETTEREN, HOMETOWN EXPLORATIONS

De inspiratie voor dit project kwam vorig jaar. Er was de tentoonstelling Wetteren- centraal om het leven van het centrum vast te leggen. Het zaadje was geplant, de inspiratie werd gevoed.

Ik ben als West-Vlaamse een 7-tal jaar geleden komen wonen in Wetteren. Ik vond het een uitstekende gelegenheid om mijn stad verder te ontdekken. Veel dingen heb ik jaren niet opgemerkt en zomaar voorbij gelopen of gereden: Steegjes, kleurrijke straten, pleintjes… .

Want Wetteren heeft leuke, mooie, interessante plekjes . Om deze als ‘buitenstaander’ te ontdekken en op foto vast te leggen was een zeer plezante ervaring. Mensen spraken mij aan, ik sprak hen aan… telkens gepaard met aangename gesprekken.

De ene kwam speciaal van Antwerpen kijken naar het carnaval, gewoon omdat hij het leuk vond om elke stoet te gaan zien in het land, of toch zoveel mogelijk. De andere blijkt dan een imker te zijn en wist me dan wat geschiedenis te vertellen over de hoeve en Wetteren. Of Iemand die naar buiten kwam en gewoon vroeg waarom ik zijn muur aan het fotograferen was. Na het uitleggen wat ik deed en waarom, mocht ik deze mensen portretteren. Zoals ze zijn… ten volle uit en benaderd met respect.

Het idee om de mensen te koppelen aan een buurt, muur, pleintje… is op die manier gaandeweg gegroeid. Wat is er te zien, wat is er aan het gebeuren? Dit heeft er ook toe geleid dat ik enkele beelden wil tonen los van mensen. Gewoon een straatbeeld, een reflectie… .

Een verkenning van buurten, evenementen en mensen hebben ervoor gezorgd dat ik Wetteren beter heb leren kennen en kan zeggen dat ik me hier wel thuis voel.

Het resultaat kan je hier zien, mijn kijk op Wetteren! Veel plezier.


Leen Degeldere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten