1 augustus 2018

De bib verhuist voor even naar de Gentsesteenweg

Na twintig jaar is de bibliotheek aan vernieuwing toe. Van september tot december worden een aantal werken uitgevoerd. Daarom verhuist de bib even naar een andere locatie: de vroegere gebouwen van de belastingdienst aan de Gentsesteenweg 93 (naast de Colruyt).

Ben je nog op zoek naar vakantielectuur? Of staat de schattenzoektocht van Vlieg nog op jouw to-dolijstje ? Tot en met zaterdag 4 augustus kan je hiervoor terecht in de bibliotheek aan de Markt. Van 6 tot 29 augustus sluit de bib even haar deuren om de collectie te verhuizen naar de tijdelijke locatie. De inleverbus blijft toegankelijk tijdens deze periode. Op donderdag 30 augustus gaat de bib open aan de Gentsesteenweg en snuister je weer naar hartenlust in de boeken.

Naar een gezellige tijdelijke bib

Ook al is dit maar een tijdelijke bib, toch mag het er daar gezellig uitzien. En daar kan de bib wel wat hulp voor gebruiken. Op woensdag 22 augustus strijkt Studio Flamingo neer aan de Gentsesteenweg om er samen met duo’s van ouders en hun kinderen leuke raamtekeningen te maken. Je fleurt er de ramen van de bib op en in één adem leer je ook om jouw ramen thuis om te toveren tot echte kunstwerken. Op donderdag 23 augustus gaan kinderen op Overbeke Vertelt aan de slag met Wilde Raven. Ze maken er mooie vlaggen om op te hangen in de bibliotheek. Voor meer info over deze workshops kan je terecht op het mailadres van de bib.

Op maandag 3 en woensdag 5 september kaft je jouw nieuwe schoolboeken in de bibliotheek aan de Gentsesteenweg. Je steekt jouw schoolboeken in een leuk jasje met kaftpapier van de Superwetteraar. Enkele bibmedewerkers staan jou bij voor handige tips en tricks.

Van september tot december vind je de bib op de tijdelijke locatie aan de Gentsesteenweg. De normale openingsuren blijven gelden. Eind januari 2019 verwelkomt de bib jou graag terug in de vernieuwde bibliotheek op de Markt.