6 september 2018

Hedendaagse kunstgeschiedenis

Wandel je op reis steevast een museum binnen? Zou je met wat extra culturele bagage wellicht nog meer van je tentoonstellingsbezoek genieten? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. Elke les brengt kunstenaars samen vanuit een verrassende invalshoek. Je kiest zelf of je voor het volledige pakket gaat of er enkel die thema’s uitpikt die net bij jouw passie aansluiten.

Kunsthistoricus Peter Jonnaert verkent de kunstgeschiedenis aan de hand van een thema dat aansluit bij de actualiteit. Zowel hedendaagse kunst als historische kunststromingen komen aan bod in één lezing.
Hij besteedt hierbij zowel aandacht aan schilderkunst als aan beeldhouwkunst, fotografie , videokunst, … en behandelt de raakvlakken tussen de verschillende kunstdisciplines en situeert de besproken kunstwerken in een breder perspectief.
Elke les is een afzonderlijk en een autonoom geheel en behandelt een specifiek aspect binnen het hedendaags kunstgebeuren. Je kan voor het volledige pakket gaan, zelf bepalen hoeveel lessen je mee volgt of enkel die ene les kiezen waarvan het thema net ook jouw passie is.
1 oktober: Het landschap in de beeldende kunst ( deel 1 )

15 oktober: Het landschap in de beeldende kunst ( deel 2 )

19 november: De vrouwelijke blik in de beeldende kunst

10 december: Geschreven en gesproken taal als inspiratie in de beeldende kunst

14 januari: Sociale bewogenheid in de beeldende kunst

18 februari: Suggestie van tijd in de beeldende kunst

18 maart: Kunstenaars koppels maken samen beeldende kunst

29 april: Naakt en bloot in de beeldende kunst

Wil je er graag bij zijn? Reserveer je plaats via de bibliotheek of de kunstacademie.

Praktische info:

Wanneer:
maandag 1 en 15 oktober, 19 november, 10 december, 14 januari, 18 februari, 18 maart
en 29 april
van 19 tot 21 uur

Locatie:
Kunstacademie Wetteren (Beeldende Kunsten)
Schoolstraat 23
Wetteren

Prijs:
€ 30 (8 lessen) / € 7,50  (kansentarief Uitpas)
€ 5 (per les) / € 1,5 (kansentarief Uitpas)