27 februari 2019

Jeugdboekenmaand in de bib

Maart is jeugdboekenmaand in de bib. Het thema is dit jaar “vriendschap”. Trommel dus al je vrienden op en spring de komende weken binnen in de bib. Of misschien sluit je bij een van de activiteiten wel nieuwe vriendschappen? Ook dat kan!

Wat staat er op het programma?

Welke vriend verdient je favoriete jeugdboek en waarom?

Wil je een jeugdboek dat je zelf heel graag hebt gelezen cadeau doen aan een heel, heel, heel bijzondere vriend? Vul dan in de bib een strookje in en laat het achter aan de balie. Vertel ons ook waarom je het boek wil geven. Op het einde van de maand bepaalt een onschuldige kinderhand welke gelukkigen hun boek mogen wegschenken. De bib bestelt én betaalt het boek.

Boekensnuffel: leesplezier voor de allerkleinsten

Op zaterdag 2 maart brengt Inge Umans haar verteldoek, kamishibai en dozen vol boeken mee. Kinderen kunnen vrij op ontdekking gaan en Inge speelt in op wat er spontaan gebeurt. Ze duikt mee de boeken in met de kinderen en geeft ouders tips over hoe ze zelf kunnen voorlezen aan hun baby en welke boekjes daarvoor geschikt zijn (0-2 jaar). Inge vertelt verhalen met de kamishibai en leest voor uit mooie boeken, afgewisseld met liedjes en versjes (2-3 jaar).
  • voor iedereen van 0 tot 3 jaar.
  • je kan doorlopend aansluiten.
  • reserveren hoeft niet.

Je bent een vriend van mij!

Op dinsdag 5 maart (van 14.30 tot 17 uur) knutsel je samen met Ruth van Studio Flamingo een hartjesslinger voor in de bib. Of beter: het wordt een “halve-hartjes”slinger. Met leuke quotes, prulletjes en heel veel fantasie versier je een papieren hartje. De ene helft hangen we in de bib aan de vriendschapsslinger, de andere helft geef je aan die ene, bijzondere topvriend.
  • voor iedereen vanaf 5 jaar.
  • er wordt doorlopend geknutseld.
  • reserveren hoeft niet.

Voorlezen in bib Massemen

Op woensdag 13 maart blijft de bibliotheek in Massemen een uurtje langer open. Van 16 tot 17 uur kan je er genieten van enkele leuke verhaaltjes.

Van bib naar bed met Katrien Pierlet

Het thema van de jeugdboekenmaand is vriendschap. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden. Ben je tussen 3 en 6 jaar? Breng dan al je vriendjes mee naar de Van bib naar bed op vrijdag 15 maart. Dan leest actrice Katrien Pierlet voor om 17.50 en 18.30 uur.
  • voor iedereen van 3 tot 6 jaar.
  • vooraf reserveren is nodig: via de bib, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be
Programmeren met Scratch

Van de rekenmachine op je smartphone tot het spelletje op je computer, overal komt een stevige portie programmeren bij kijken. Krijg jij een punthoofd van al die codes en formules? Dat hoeft niet.

Op woensdag 20 maart (van 14 tot 16 uur) leer je met Scratch op een eenvoudige manier programmeren. En dat zonder één regel code! Iedereen kan ermee in 1-2-3 spelletjes en animaties maken en delen met anderen.
  • voor iedereen van 9 tot 12 jaar.
  • vooraf reserveren is nodig: via de bib, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be
  • basisprijs: 4 euro
Van bib naar bed met Christine Verheyden

Vrienden van op school, van de voetbalclub, onzichtbare vrienden, dierenvrienden,… én vrienden die houden van verhalen en voorlezen. Ben je tussen 6 en 9 jaar? Breng dan al je vrienden mee naar de Van bib naar bed op vrijdag 29 maart. Dan leest actrice Christine Verheyden voor om 17.50 en 18.30 uur.
  • voor iedereen van 6 tot 9 jaar.