21 augustus 2019

Lezing Stefan Blommaert: Hoe China onze toekomst bepaalt

Moeten we bang zijn voor het China van Xi Jinping? Stefan Blommaert, VRT-journalist en voormalig China-correspondent, legt uit hoe China onze toekomst bepaalt.

c: VRT
China drukt steeds meer zijn stempel op de wereldeconomie. Het is al lang niet meer alleen de fabriek van de wereld, ook eigen onderzoek en ontwikkeling floreren. Met die groeiende economische invloed wil het land zich ook op cultureel en politiek vlak laten gelden. China wil af van de grote Amerikaanse invloed op Aziƫ en zijn eigen - ook militaire - positie versterken. Van democratisering is intussen geen sprake. Onder Xi Jinping is de almacht van de communistische partij alleen maar sterker geworden.

Hoe moeten we reageren op de toenemende invloed van China? Moeten we bang zijn, of de nieuwe realiteit aanvaarden?

Stefan Blommaert werkt sinds 1984 als journalist op de nieuwsdienst van de VRT. Hij was van 2012 tot 2014 correspondent in China en is de regio sindsdien van nabij blijven volgen. Hij schreef onlangs het boek “De eeuw van Xi. Hoe China onze toekomst bepaalt”.

Wanner:
dinsdag 8 oktober
Om 20 uur

Waar:
Bibliotheek - Markt 27 - Wetteren

Prijs :
€6 - vriendenpas cc Nova, -26
€1,5 - Kansentarief voor UiTPAS Dender

Info en reserveren:
bibliotheek@wetteren.be
online tickets kopen kan via de website van cc Nova.