7 oktober 2019

Een nieuw bibliotheekreglement

Alle bibliotheken in Oost-Vlaanderen gaan over naar nieuw bibliotheeksysteem. Dit systeem laat ons toe om nauwer samen te werken met andere bibliotheken. Voor onze bibliotheek betekent dit dat we de handen in elkaar slaan met de acht andere bibliotheken van De Leesdijk: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wichelen en Zele.

Een eerste stap in deze samenwerking is het gebruiken van gezamenlijke leenvoorwaarden. Daarom heeft de bibliotheek vanaf vrijdag 11 oktober een nieuw gebruikersreglement. De algemene leenvoorwaarden zijn in elke bibliotheek van De Leesdijk hetzelfde.

Wat betekent dit voor jou concreet?
  • Voortaan kan je materialen lenen in onze bibliotheek en bij onze collega’s van De Leesdijk ook al ben je geen lid in die bibliotheek.
  • Je mag 20 materialen lenen ongeacht de soort (met uitzondering van e-boeken en spelletjes).
  • Je leent de materialen voor een periode van 4 weken. Verlengen kan 2 keer tot maximum 10 weken.
  • Ben je te laat, dan betaal je per dag en per materiaal € 0,20.
  • Iets reserveren kost € 1,00.
  • De kostprijs voor IBL varieert naargelang de bibliotheek van herkomst.
Het volledige reglement kan je meenemen in de bibliotheek of vind je op de website van de gemeente.