15 oktober 2018

Documenten delen en opslaan in de cloud

Er bestaan veel mogelijkheden om documenten online op te slaan in de “cloud”. We bekijken Dropbox, OneDrive, Google docs en iCloud van naderbij, naast fotodiensten zoals Flickr en Picasa. Via oefeningen gaan we dieper in op Dropbox en Google docs.


12 oktober 2018

Wenskaarten maken met handletteren, ecoline en rubber stamp

In deze creatieve “hands-on”-workshop maak je zelf jouw (wens)kaartjes met waterverf, ecoline, handletteren en rubber stamp. Je kiest een “catchy” quote, zoekt een zwierig lettertype en zet je letters kracht bij met speelse, kleurrijke illustraties. Zo heb je voor de feestdagen een origineel kaartje om jouw wensen met iedereen te delen.


4 oktober 2018

Aan de slag met Facebook en andere sociale media

Hoe werkt Facebook precies? Hoe maak je een account? Hoe beveilig je het? Hoe deel je nieuwtjes en foto’s met je vrienden? Stap voor stap verken je Facebook naast andere sociale media zoals Instagram en Twitter. Iets voor jou? Je ontdekt het hier.


2 oktober 2018

Aanwinsten september


De bibliotheek heeft in september volgende nieuwe materialen in haar collectie opgenomen:

romans
muziek
speelfilms
informatieve materialen
boeken, cd's en dvd's voor de jeugd

1 oktober 2018

De beste apps voor je smartphone en tablet

Er bestaan miljoenen apps die het leven gemakkelijker kunnen maken, maar welke zijn echt de moeite? In deze interactieve demosessie tonen we een 40-tal essentiĆ«le apps voor alle mogelijke doeleinden: om te gebruiken op kantoor, op reis, om te sporten,…


25 september 2018

Digiwijsneuzen: vloggen voor tieners

Wil je graag filmpjes maken, maar weet je niet waar te beginnen? In deze workshop leer je de fijne kneepjes van het maken van video's voor je eigen vlog. Een vlog is een soort video dagboek waarbij je gebeurtenissen uit je dagelijks leven vastlegt en op aantrekkelijke wijze in beeld brengt. Je gaat aan de slag met een ipad waarmee je leert filmen en bewerken.

24 september 2018

Digiwijsneuzen: Strikt geheim

Als echte detectives dompelen we jou onder in de wereld van spionnen en geheimen. Kan jij achterhalen van wie de geheime vingerafdruk is? Los een 3D puzzel op en laat net als een echte spion onzichtbare boodschappen verschijnen. Bij deze workshop is het mysteries onthullen troef!