collecties

DAISY-BOEKEN

De bibliotheek heeft een wisselcollectie daisy-boeken – luisterboeken op cd-rom – speciaal gemaakt voor mensen met een leesbeperking. Een daisy-boek is als een gewoon boek. Je kan door het boek bladeren, je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen, enz… Leuk is zeker dat sommige auteurs hun boeken zelf inlezen.

Om daisy-boeken te beluisteren heb je een daisy-speler nodig, die je kan lenen in de bibliotheek. Je kan ze ook afspelen op een computer met aangepaste software, die je gratis kan downloaden (Engelstalige site).

Mensen met een leesbeperking, dat zijn slechtzienden en blinden, maar ook mensen met spierziekten en kinderen met dyslexie.

De bibliotheek kan bij de Luisterpuntbibliotheek ook nog andere daisy-boeken én zelfs brailleboeken aanvragen.


> naar boven


LUISTERBOEKEN

Boeken ingesproken op een cd, door een geoefende stem of door de auteur zelf. De bibliotheek heeft een collectie luisterboeken voor kinderen en voor volwassenen.


> naar boven


DWARSLIGGERS

Uitgeverij Dwarsligger geeft bestaande en populaire boeken uit in een ongewoon formaat. De boeken lees je overdwars en ze zijn heel compact gemaakt zonder dat de leesbaarheid erbij inboet.

Door het handige formaat kunnen dwarliggers overal mee naartoe genomen worden. Ze passen in elke handtas, broekzak en heuptas. Handig om mee te nemen op vakantie.

> naar boven


GROTE LETTER

Van boeken genieten ondanks een verminderd gezichtsvermogen? Het kan in de bibliotheek. Probeer onze collectie boeken in grote letter. Deze collectie bevat literaire romans, maar ook spannende en romantische verhalen.

> naar boven


TAALPUNT

Je wilt beter Nederlands leren lezen en schrijven of je bent een nieuwe Wetteraar (of anderstalige) en je wilt Nederlands leren of oefenen? Dan kan je gebruik maken van ons Taalpunt. In ons Taalpunt vind je taalcursussen, boeken over spraakkunst en spelling, woordenboeken, boeken in eenvoudige taal, luisterboeken en Nederlands (Vlaams) gesproken speelfilms.

Een goede kennis van het Nederlands helpt om mee te kunnen in de samenleving.

> naar boven


COLLECTIE KUNSTACADEMIE

De catalogus van de bibliotheek bevat ook de collectie boeken van de kunstacademie, afdeling Beeldende Kunsten. Deze boeken kan je in de kunstacademie lenen. We zijn bezig met het invoeren van de bladmuziek van de afdeling Muziek en Woord. Die kan je wel nog niet lenen.

> naar boven


LOKALE GESCHIEDENIS

De catalogus van de bibliotheek bevat ook de collectie van de heemkundige kring Jan Broeckaert. Zoeken in onze catalogus levert meer dan 1000 “Wetterse” resultaten op. Als je zoekt in de catalogus van de Oost-Vlaamse bibliotheken, dan krijg je ook materialen die elders beschikbaar zijn (ongeveer 1200 resultaten, met onder andere artikels over Wetteren in lokale geschied- en heemkundige tijdschriften).

> naar boven


GEMEENTELIJKE VAKBIBLIOTHEEK

De catalogus van de bibliotheek bevat ook de vakbibliotheek van de verschillende gemeentelijke diensten. Deze werken kan je op de dienst zelf raadplegen.

> naar boven